LIMBURG (BELGIE) FIETSLAND

02/11/2022

Het Limburgse fietsroutenetwerk is een voorbeeld op zich ;  in alle streken vindt je fietsroutes langs de mooiste plekjes. Het systeem is geweldig met de knooppunten waar je kan fietsen van het ene naar het andere knooppunt.

Limburg telt ongeveer 2000 km. aan verharde en veilige fietspaden.

iMet hun unieke fietsbelevingen gaan ze nog een stapje verder. Deze extra lfietsbelevingen geven je een heel unieke kijk op de natuur op plekken waar je anders misschien zomaar langs zou fietsen. Je kan al gaan 'Fietsen door het Water' in Bokrijk, 'Fietsen door de Bomen' in Bosland en 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen. Klik op de fietsbelevingen hieronder om meer te weten te komen. 

'Fietsen door het Water' in Bokrijk 

Je fietst dwars doorheen het water. Je krijgt echt geen natte voeten  want je blijft op droge grond maar het fietspad daalt onder het niveau van het water. Als je daar van het fietsen bent ben je met je hoofd juist op het niveau van het water.  Een heel mooi zicht. En als je geluk hebt komen de zwanen je even goede dag zeggen. 

'Fietsen door de Bomen' in Bosland 

Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht. 

Het fietspad is 700 meter lang. Je beleeft de natuur op een heel andere manier. Eigenlijk voel je je als een vogeltje, hoog in de bomen.

'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen 

Over een fietsroute  van ongeveer vier kilometer fiets je dwars door het enige Nationaal Park van België.  Je bent in de volle natuur en in de zomer (augustus-september) kan je hier genieten van de bloeiende heide.

Een houten fietsbrug van 300 meter lengte geeft je een prachtig panoramisch zicht. 

Meer informatie over de fietsmogelijkheden in Limburg kan je vinden op www.visitlimburg.be

Deel dit artikel